To shop or not to shop..? 

Det er jo bare trist. I hvert fall litt. #Shopping og champagne skulle det være - men på det området er jeg rimelig udugelig. Kanskje mangler jeg bare det genet. En noe trøstende tanke, for genmangel kan man vel ikke lastes for? Verre er det dersom jeg rett og slett begynner å bli gammel og sær. Noen vil til og med tenke at "det har hun jo allerede vært lenge". Og det er nok kanskje korrekt. Tro dog ikke at jeg ikke kan huske følelsen av shoppingbegjær. Det å komme inn i en butikk, aller helst et shoppingsenter, og se det aller meste rundt meg som attraktivt, ja rent ut nødvendig til og med. Hvor mye lettere og koseligere hadde vel ikke livet vært, dersom jeg bare hadde mange av disse tingene... Fredrikstad fikk sitt første shoppingsenter på en tid da barna mine var små. Dermed hadde jeg hverken tid, økonomi eller på noen måte mulighet for den shoppingen jeg drømte om. Slik gikk nå årene. Man lærer seg å leve med drømmene og det er jo flott å få lov til det. Nå har barna selv fått barn. Lommeboken skriker ikke lenger av sult. Jeg har tid nok til å velge meg førjulstid i vakre København. Shopping og Champagne.

Selvsagt reiser jeg med min kjære, som bare ville jublet dersom han så sin sambo komme rødkinnet og inspirert med en drøss bæreposer. Han ville både båret og betalt med glede. Jeg har en sånn mann som gir meg kortet sitt, og ønsker meg en herlig dag med shopping mens hans selv arbeider. Nå kan det jo være at du lurer på om han er gal, usedvanlig modig, dum eller bare fortsatt vanvittig forelsket. Vel, han er i alle fall opptatt av mitt velvære, det skal han ha. Jeg er også opptatt av hans velvære, så det hele fungerer jo meget godt. Bortsett fra at han da ytterst sjelden får oppfylt sin drøm om å se sambo?n komme trippende med velfylte poser og tomt lommebok. Det er selvsagt ganske traumatisk for en mann, som selv har nok shoppinggener for en hel pikeskole. Smart valg av mann tenker du vel nå... vel, han har mange andre gode sider.

Jeg forsøker så ofte jeg kan å glede min sambo, for det fortjener han. Jeg har derfor gått ut i byen med en målbevisst tanke om at dette må jeg klare. Det er jo straks jul til og med, det skal jo handles må vite. Så jeg puster godt inn og trår over terskelen til den første butikken. Så kommer de første forræderske tankene luskende...  De lusker egentlig ikke forresten. De angriper raskt og effektivt, de kjenner jo godt mine svakeste sider. Jeg er hjelpeløs.  Jeg ser bare alle de ting jeg ikke trenger. Og det er mange. Jeg svelger tungt og forsøker å ta meg sammen. Forsøker å se på de andre rundt meg; hva ser de på? Hva lokker? De ser helt profesjonelle ut. Der har vi det ? de har nok en lang utdannelse som jeg selvsagt har gått glipp av. Det er jo noe trøst i det, men jeg føler meg fortsatt så inderlig malplassert. Det er da virkelig ingenting her jeg trenger. Eller kan tro at noen andre vil ha. For folk vet jo selv hva de vil ha og det er jo bare så dumt når de ikke en gang kan bytte det. Det er jo til og med dumt om de kunne bytte det, for det har jo mistet store deler av sin eventuelle verdi om bare få uker. Men dette går jo ikke! Noe skal jo folk ha!

Helt fortvilet og forvillet i shoppingland tar jeg en rask beslutning. Det gjelder å holde seg til det man kan. I alle fall i min alder. Da er det best å bare finpusse på det man allerede har talent for. Så jeg rømmer. Utsetter problemene. Når det gjelder shopping jobber jeg definitivt best under press. Det hele ender nok med en hysterisk dyr og dårlig affære noen få timer før julen ringes inn. Det er meg, og noen andre utskremte menn den dagen. Til stor glede for butikkpersonalet. For vi er fantastiske kunder. Vi spør inne om alternative størrelser eller farger. Ikke om pris heller, det toget har jo på det tidspunktet gått for lengst. Vi bare får det overstått finner døren ut og gleder oss stort over at det er ett år til neste gang. Og alle hjerter gleder seg.

Jeg undres hva som driver disse kvinnene som shopper med stor glede. For det er jo stort sett kvinner, og så min sambo da selvsagt. Det er jo så mangt ved sin sambo man ikke er ment å forstå, men mine medsøstre burde jeg jo forstå... Vel. Alt dette skal jeg undres over en liten stund her jeg sitter. Men ikke for lenge. For nå jeg sitter på en enkel benk, omgitt av de vakreste grønne #planter. Det er varmt her inne og det dufter av jord. Lyden av rennende vann og fuglekvitter er beroligende for en shoppingtraumet sjel. En sommerfugl hviler på et stort vannliljeblad. Her nytes livet, uten champagne, på magiske Botanisk Have i København. Champagnen tar jeg i kveld med min kjære, så får han druknet sin sorg over nok en tapt shoppingdag. Det har blitt mange slike dager med meg :) Nå skal det til mitt forsvar sies at jeg ikke kom fullstendig tomhendt tilbake til hotellet; godt innpakket og båret med andakt og følelse er en liten «Audrey». For deg som har sett en av mine favorittfilmer; «Little shop of horrors» så vet du at det er den blodtørstige planten som innehar en av hovedrollene. En Dionaea muscipula for å være helt nøyaktig. Her skal det skåles i kveld, men om det blir i champagne gjenstår å se J Audrey ser tørst ut....

 

2 kommentarer

10.12.2013 kl.21:01

Så fint skrevet, Patritzia. Kos deg i København! Morro at du har startet med blogg.

Store klemmer Kathrine <3

ambivalenzia

10.12.2013 kl.22:32

Takk :-) Håper vi sees snart <3

Marianne Waale Hansen

11.12.2013 kl.12:13

Gratulerer med ny blogg. - morsomt. Jeg følger deg fremover.

God adventstid til deg og dine

Marianne

Skriv en ny kommentar

ambivalenzia

ambivalenzia

46, Fredrikstad

Ambivalens; uttrykket er fra latin, der ambi er «begge sider», og valens er «verdi». Er ofte ambivalent, og det lever jeg godt med. Dog, av og til, finnes det kun en Sannhet for meg. Da dreier det seg ofte om hvordan vi behandler hverandre. Alle levende vesen.

Kategorier

Arkiv

hits